Obligatielening RR Mechatronics (€3,5 miljoen) in recordtijd volgeboekt

Beleggers van de NPEX-effectenbeurs hebben in recordtijd ingetekend op alle beschikbare obligaties die zijn uitgeven door RR Mechatronics, de medisch-technologisch specialist in ontwikkeling van instrumenten voor bloeddiagnostiek voor ziekenhuizen, laboratoria en farmaceutische bedrijven.

In zeer korte tijd bracht de uitgifte van de NPEX-obligaties met een rente van 8% €3,5 miljoen op. De opbrengst wordt door RR Mechatronics, dat gevestigd is in Zwaag, gebruikt om de ingezette groeistrategie de komende jaren te realiseren. De vraag naar diagnostische meet- en analyseapparatuur van bloed zal naar verwachting de komende jaren sterk toenemen.

Dankzij de richtlijnen van de ICSH (International Council for Standardization in Haematology) heeft de onderneming uit Zwaag de ‘gouden standaard’ in handen als het gaat om meten van bloedbezinking in de serie van Starrsed instrumenten. Over de gehele wereld worden deze instrumenten gebruikt in grote en kleine laboratoria van onder meer ziekenhuizen voor de meting van bloedbezinking.

Bovendien heeft RR Mechatronics een vooraanstaande positie opgebouwd bij de noodzakelijke meting en monitoring van het bloed van mensen die lijden aan de Sikkelcelziekte met behulp van de Lorrca.

Volgens Mark van Etten van NPEX is de volledige plaatsing van de obligatielening van RR Mechatronics opnieuw een bewijs dat Nederlandse bedrijven dankzij NPEX succesvol groeifinanciering kunnen aantrekken. ,,In totaal hebben 36 Nederlandse groeibedrijven de afgelopen jaren meer dan €75 miljoen via NPEX opgehaald”, aldus Van Etten.